marți, 10 ianuarie 2012

25

Da! Am sa incep cu un calcul:
5*5=25
1*25=25
2+5=7
Dupa cum am zis eu sunt 7. 7 e preferatul meu. Dar vroiam sa vorbim de 25. Imi plac enorm si numerele divizibile cu 5. Mi se pare intregi. Parti palpabile cantitativ dintr-un intreg. Iar 5 e nr prim! 25 reprezinta sfertul pentru mine. Nu e foarte mult da e important. E ca si cand spui : ' Da-mi te rog si mie un sfert din prajitura ta!'. Nu e ca si cand ai cerut atat de mult! Doar un sfert sa gusti si tu. Asa e si pentru mine acum. Am gustat cam un sfert. Si am inceput sa simt gustul. Si parca as mai vrea o bucatica. Prajitura asta care se numeste viata are atatea arome care se imbina intr-un mod divin desfatandu-ti toate simturile incat simti ca nu vrei sa te opresti din mancat. Trebuie sa o gusti incet sa incerci sa savurezi fiecare aroma a ei dar noi de obicei infulecam pana la ultima bucatica intr-un mod automat fara a ne mai gandi la gust si la senzatiile care ni le produce acesta.

Eu primul sfert l-am mestecat repede uneori si am uitat sa ma gandesc la gust. Sau cel putin asa mi se pare acum cand ma gandesc la anumite perioade. Rare au fost momentele in care m-am oprit sa ma bucur de simturi. Acum m-am oprit putin si imi dau seama ca imi doresc cu ardoare cel putin inca un sfert. Dar de data asta vreau sa ma bucur de el. Sa-l savurez in bucatele cat mai mici. Fiecare particica din urmatorul sfert sa o las se se topeasca pe papilele gustative. Sa ascult simfonia aromelor in tot corpul meu. Nu regret ca am infulecat primul sfert. Sunt fericita ca am ajuns la nr asta atat de fain 25 si am realizat macar un lucru ce trebuie indreptat de acum inainte, pentru urmatoarele numere din viata mea. Nu sunt inca sigura de lucrurile pe care vreau sa le fac cu urmatorul sfert da unul e sigur. Vreau sa savurez! Vreau sa savurez fiecare ingredient al tuturor momentelor pe care le voi trai in urmatorul sfert.
Practic sunt ultimele 365 de zile din sfertul meu si vreau sa ma dedic lor. Sa imi fac timp sa privesc in jurul meu. Sa-mi fac timp sa iubesc lucrurile mici, sa nu ma grabesc niciodata, sa nu mai calculez nimic. Sa fiu fericita fara motiv! Pentru ca vreau,pentru ca pot, pentru ca nu am nici un alt motiv pentru a nu face toate lucrurile astea. Toata lumea da petreceri grandioase (cu totii am facut-o) la 18...cica e maturitatea...varsta cand devii adult. Pe dracu! Nu e adevarat! Nici macar 20 nu e!poate ca nici 25 nu e dar consider ca e mai important decat primele doua!
Simt ca 25 e un nr bun pentru mine. Ceva imi spune ca anul asta e decisiv. Pornesc la drum cu multa energie.

Plec ca la si un sfert trebuie sa ma vad cu cineva. Iar sfert nu-i asa de mult dar un procent semnificativ: 25 la suta dintr-un milion de dolari. E ca sfertul academic. Adica poti sa ma astepti un sfert de ora daca am sa intarzii la intalnire si n-ai sa te superi pe mine ca sunt o uituca si o intaziata!:) acum e ca si cand te-am asteptat eu pe tine acest 'sfert academic' iar acum in ultimele mele zile de sfert este momentul sa apari...stiu ca ai sa o faci!




Niciun comentariu: