marți, 11 decembrie 2012

Asteptare


As fi facut casa asta din nou. As fi pus alt tapet si mobila as fi luat-o de de la magazinele de antichitati. As fi restaurat-o singura in nunate de verde sau mov. As fi facut un atelier in camera mica in care sa ne exprimam talentele ascunse. Sa developam fotogarfii din vacantele noastre , sa pictam, sa scriem carti, sa le croim hainute copiilor inca nenascuti.

In living as aseza aiurea mobila si toate prostiile de decoratii pe care le-am cumparat de la Ikea si as astepta sa vii sa-mi spui ca-i prost. Dormitorul …hmmm! In dormitor nu avem nevoie de nimic. Pe el l-as umple cu dragoste. Poate un pat acoperit de perdele asa ca-n poveste…acolo sub ele sa ne iubim noi in fiecare zi. Sa nu stie nimeni de noi. Sa ne pierdem vreo doi, trei zile prin asternuturile moi din matase alba. Sa nu ne caute nimeni.

Pe holul lung as pune un orologiu care sa ne aminteasca uneori de timp. Un orologiu vechi, mai vechi decat vietile noastre la un loc si mai precis decat orice cuvant de dragoste pe care mi-l rostesti...vreau ca el sa ne spuna cat am stat impreuna nu cat timp mai avem. Vreau sa nu ne limiteze ci sa ne dea libertate. Sa ne dea senzatia aia ca ne putem intoarce ori de cate ori intrecut si putem retrai la nesfarsit acelasi clipe minunate impreuna. Usa de la intrare as face-o mai lata sa putem incapea amandoi atunci cand ne intoarcem sambata noaptea sprijindu-ne unul pe umerii celuilalt.

In bucatarie ti-as face o cafea tare a doua zi  dimineata si am fuma amandoi cate o tigara sa ne treaca greata. Nu-i asa ca si tie iti place mirosul asta de cafea si tigara duminica dimineata? Ti-as pregati micul dejun si ti-as promite ca-ti fac clatite daca esti cuminte.

As fi pregatit si camera copiilor. Aici se scrie adevarata poveste. E despre cavaleri si printese ce au trait fericiti pana la adanci batraneti. As fi luat paturi suprapuse. Baiatul sa ne doarma sus ca el e curajos si pe cea mica sa o adormim pe cel de jos ca sa fie protejata mereu. Tu le-ai fi scris numele pe tablia de la capul patului iar ei si-ar fi imaginat ca le-ai oferit cate-un regat. Ne-am fi jucat seara toti patru "Nu te supara frate" si am adormi fericiti in hohote de ras.

As reface fiecare bucatica a casei cu parti din mine, ca sa nu uiti niciodata drumul inapoi. As aseza perdele transparente la ferestre ca sa te pot zari venind.

As face totul doar sa-ti fie pe plac. As face totul din nou numai sa vii. Astept!










3 comentarii:

Josie spunea...

Am zambit, si apoi am zambit din nou. Am auzit orologiul si am simtit mirosul de cafea. ...si m-am gandit la milka. :)

Anonim spunea...

:)
si la lapte cald cu aromă de scorţişoară
şi biscuiţi pe o farfurioară lângă

Anonim spunea...

foarte frumos